Ons verhaal

Vakmanschap
maakt het verschil

B&B Design begon 21 jaar geleden met het maken van zitmeubelen voor de zorg. Daarvoor had opa Borstel al een meubelstoffeerderij aan huis. Het familiebedrijf werd opgericht door broers Loet en Ed Borstel. Sinds Loet en Ed in 2000 het Easy Cleansysteem introduceerden, kunnen zorginstellingen gebruikmaken van mooie meubels, die kwalitatief, gebruiksvriendelijk en ook nog eens goed schoon te maken zijn.

In 2013 besloten Loet en Ed om ook andere sectoren te voorzien van hoogwaardige zitmeubelen van Nederlandse makelij. Sinds 2020 is het bedrijf overgenomen door de 3de generatie Borstel. Het bedrijf richt zich nog steeds op kwalitatief zitmeubilair voor de zakelijke markt en levert nu meubels aan de segmenten zorg, onderwijs, horeca en kantoor.

Bekijk onze waarden

Scroll to explore

Collectie

Alles in eigen huis

Bij B&B Design produceren we alles zelf. Van het maken van de rompen, tot het knippen van de stoffen en het stofferen en monteren van de meubels. Het maken van meubels is een ambacht die we niet verloren laten gaan. We werken met een team van 15 vakspecialisten elke dag met de gezamenlijke passie om in Nederland mooie producten te maken.

Zo zitten we niet alleen dicht bij onze klanten, maar voorkomen we ook veel CO2-uitstoot. Ook onze grondstofleveranciers zitten voornamelijk in Nederland. Dat maakt het hele productieproces nog duurzamer. We vinden duurzame productie van groot belang. Niet alleen in Nederland produceren maar ook goede meubels maken met kwalitatieve materialen. Meubels die een lange levensduur hebben, zijn per definitie duurzamer.

Daarnaast zijn we in de zorgsector begonnen met een circulair programma. Meubels die niet meer gebruikt worden, controleren we op herbruikbare grondstoffen. Zo maken we optimaal gebruik van onze eigen producten, want zomaar naar de stort brengen, is niet meer van deze tijd.

Lees meer
Onze waarden

B&B Design staat voor:

Kwaliteit
We werken met materialen van hoge kwaliteit. Ons hout, koudschuim en stoffen voor de bekleding komen van betrouwbare partners waar we al jaren mee samenwerken. Zo weten we zeker dat onze meubelen lang mee gaan en hoogwaardig zijn.

Vakmanschap
Wij geloven dat ons vakmanschap het verschil maakt. Met ons team van 15 mensen zetten we ons dagelijks in om zitmeubilair van de hoogste kwaliteit te maken. We hebben verschillende vakspecialisten in huis, zoals houtbewerkers, stiksters en stoffeerders.

Daarnaast willen wij ons vakmanschap ook doorgeven aan de volgende generatie. Daarom is B&B Design een erkend leerbedrijf en werken we samen met scholen. Zo weten we zeker dat er ook in de toekomst nog mensen zijn die ons vakmanschap voortzetten.

Scroll to explore

Betrouwbaarheid
Als familiebedrijf hebben we korte lijnen en geloven we in langdurige relaties. Niet alleen met onze collega’s, maar ook met leveranciers en klanten. Als we iets afspreken, zorgen we er ook voor dat we die afspraak nakomen.

Nederlandse productie
Ons gehele productieproces ligt in Nederland. Dat doen we om verschillende redenen. We willen snel en makkelijk kunnen schakelen met onze partners, zeker op het gebied van maatwerk.

We zien steeds vaker dat de grote series verdwijnen. Productie draait om kleinere bestellingen met unieke stofferingen en verspreide leveringen. We zien ook vaak dat er later nog nabestellingen komen. Daarom produceert B&B Design op order en alleen lokaal. Zo kunnen we snel leveren én naleveren.

Daarnaast willen wij ons productieproces zo duurzaam mogelijk inrichten. Door te werken met Nederlands materiaal voorkomen we veel transport en daarmee CO2-uitstoot.

Onze aanpak
Naald en draad capitoneren
Collectie

Collectie of maatwerk?

Voor de verschillende sectoren hebben we een eigen collectie waaruit klanten kunnen kiezen. Deze brede collecties bieden zorginstellingen, restaurants en kantoren een ruime keuze aan fauteuils, banken en poefjes.
Maar soms wil een klant meer. En dat is zeker mogelijk. B&B Design levert ook maatwerk. Banken die met een muur mee moeten buigen, of speciale afmetingen voor fauteuils: het kan bij ons allemaal.

Bekijk onze hele collectie
Werkwijze

Onze aanpak

Wij hebben geen zitmeubilair op voorraad, omdat we zo efficiënt mogelijk willen werken. We produceren niet alleen op order, we kopen ook onze materialen in per order. Een efficiënt bedrijfsproces is dan essentieel.

Daarom hebben we ons productieproces zo ingericht, dat onze collega’s verschillende disciplines kunnen oppakken en onze leveranciers snel mee kunnen schakelen. We houden onze manier van werken simpel, maar doeltreffend.

1

Als we een opdracht krijgen,
communiceren we eerst een leverdatum.

2

Na het binnenkrijgen van de opdracht, bestellen we het materiaal. We voorkomen afval door alleen te bestellen wat we echt nodig hebben.

3

De materialen zoals hout, koudschuim en stof komen binnen, nu kan het echt beginnen.

4

De stof wordt handmatig op maat geknipt en gaat dan door naar onze stikafdeling. De stikafdeling stikt hoezen van de stof.

5

Daarna wordt het koudschuim op de houten rompen geplakt.
Hierdoor creëren we een kwalitatief zitvlak.

6

Als de hoezen en rompen klaar zijn, begint het stofferen.
De stoffeerders maken de hoezen vast aan de rompen.

7

We monteren de verschillende onderdelen aan elkaar en
het meubel wordt ingepakt.

8

Het meubel is klaar voor transport! We hebben eigen transportmogelijkheden
en werken daarnaast samen met externe transporteurs.

Bij maatwerk vraagt de voorbereiding meer tijd. Ook het tekenen van het houtwerk en het uitmallen van de stofmaten is anders bij deze bestellingen. Op basis van aangeleverde ideeën en schetsen, maken wij namelijk mallen met aangepaste afmetingen. De uiteindelijke productie is echter vergelijkbaar met onze eigen collectie.

Ben je benieuwd naar onze collectie?
Neem dan een kijkje bij de verschillende modellen.

Bekijk hier onze meubelen

Scroll to contact us